Tegenlicht Meetup Den Haag Koorddansen in Koeweit

Tegenlicht Meetup Den Haag Koorddansen in Koeweit
Wanneer: Woensdag o6 Juni 19:00/20:00 – 22:00 uur
Waar:         
Pakhuis de Règâh in Bazaar of Ideas, Hoefkade 11, Den Haag.
Entree:      
Gratis na aanmelding

Tegenlicht Meetup Den Haag Koorddansen in Koeweit
Hoe maakt de jeugd de Islamitisch georiënteerde samenleving meer liberaal?
Tegenlicht Meetup Den Haag Koorddansen in Koeweit Pakhuis de Regah Pakhuis de Reiger Pakhuis de Zwijger in Den Haag Bazaar of Ideas Edgar Neo
Koeweit lijkt goed op weg. Zo is het de enige Arabische Golfstaat met een gekozen parlement, een grondwet en een visie op de toekomst zonder olie. Maar het is een façade. Hierachter schuilt namelijk een oerconservatieve maatschappij. Een kleine liberale elite probeert, binnen dit spanningsveld, de grenzen op te rekken. Hoe ziet het post-olietijdperk eruit voor jongeren in de Golfstaten?

Waarom moet je bij een avond over Koeweit zijn?
Koeweit is een uniek land. Het is een Islamitisch georiënteerde samenleving in het hart van de Arabische wereld met een enorme diversiteit aan levenswijzen – door de goede relaties met de VS én Saudi – Arabië leeft de overwegend jonge bevolking namelijk van een overwegend Westerse manier tot aan een fundamentalistisch Islamitische. Je wil bij deze avond zijn om je blikveld over de politieke dynamiek van Islam te verbreden, om in te zien dat ook in een samenleving waar Islam de norm is, een liberale manier van leven mogelijk is – en hoe dat dan kan georganiseerd worden.

Tegenlicht Meetup Den Haag Koorddansen in Koeweit
Wanneer: Woensdag o6 Juni 19:00/20:00 – 22:00 uur
Waar:         
Pakhuis de Règâh in Bazaar of Ideas, Hoefkade 11, Den Haag.
Entree:      
Gratis na aanmelding

Over de Tegenlicht Meetups in Den Haag
De woensdag na de uitzending van VPRO Tegenlicht op zondag praten we bij Pakhuis de Règâh in de Bazaar of Ideas, Hoefkade 11, Den Haag, aan de hand van de documentaire, samen binnen het thema na over de documentaire.

Leer meer

Ook verzorgingsstaat Koeweit moet op de uitgaven letten. De oliesector staakte de afgelopen dagen, met succes. „Zelfs als we verwend zijn, willen we dat zo houden.”

 

In Koeweit bestaat de bevolking voor 70 procent uit immigranten, maar de Koeweiti’s blijven de dienst uitmaken. Een smeltkroes is het nooit geworden.

 

Auteur: Neo de Bono

Neo werkt aan inclusieve en coöperatieve stad en samenleving. En woont, werkt en kerkt als een moderne monnik in het Haagse Moerwijk

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.