Tegenlicht Meetup Den Haag Erdogans aanhang. Woensdag 23 november

Tegenlicht Meetup Den Haag Erdogans aanhang
Woensdag 23 november 19:00/20:00 – 22:00 uur
Locatie: Bazaar of Ideas, Hoefkade 11, Den Haag.
Entree: Na aanmelding gratis

Tegenlicht Meetup Den Haag Erdogans aanhang
Is de steun aan Erdogan een gevolg van polarisatie in eigen land?

Tegenlicht Den Haag Meetup Erdogans Aanhang Pakhuis de Regah Pakhuis de Zwijger Den Haag Bazaar of Ideas

 

Tijdens en na de mislukte couppoging in Turkije gaan ook in Nederland duizenden Turkse Nederlanders de straat op om steun te betuigen aan president Erdogan. Hoe kan het dat een Turkse leider een aantrekkingskracht uitoefent op burgers, waarvan het merendeel in Nederland geboren is? Is deze loyaliteit naar het oosten toe te wijten aan een falen in eigen land? Staat een dubbele loyaliteit volwaardig burgerschap in Nederland in de weg, of is er nuance te vinden in het verhitte debat rondom Nederlands burgerschap?

Tegenlicht Meet Up Erdogans aanhang
Na de couppoging in Turkije staan de Turkse Nederlanders die Erdogan zien als brenger van democratie, opeens midden in de belangstelling. Vooral de mate van hun integratie en loyaliteit staat ter discussie. Met name de gescandeerde leuzen vóór Erdogan en tegen de coup in Turkije maken veel los. Waarom steunen Turkse Nederlanders een president die in Europa vaak wordt omschreven als dictator? Voor de aanhangers zijn Turkse trots, Erdogan en soevereiniteit onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Maar wat gaat er schuil achter de zelfbewuste omhelzing van de Turkse democratie? Hangt dat ook samen met een gevoel van niet volwaardige acceptatie als Nederlandse burgers? Moet je als Turkse Nederlander wel kiezen tussen Nederland en Turkije of is het als kiezen tussen je vader en je moeder? VPRO Tegenlicht gaat in gesprek met de aanhangers van Erdogan.

19:00 uur Terugkijken van Tegenlicht uitzending voor wie wil
20:00 uur
 Start interactieve Tegenlicht Meetup Den Haag Erdogans aanhang
21:00 uur  
Kleine pauze
22:00 uur
 Einde programma en gezellig borrelen en nababbelen @ de Ba(zaa)r of Ideas

De Tegenlicht MeetUps vinden plaats in Bazaar of Ideas, Hoefkade 11, Den Haag. Entree: gratis na aanmelding. Reserveer een plek hieronder



Over de Tegenlicht Meetups
In het najaar van 2015 startte Pakhuis de Règâh in samenwerking met de VPRO en Pakhuis de Zwijger in Amsterdam een nieuwe programmareeks: Tegenlicht Meet Up. Deze avonden zijn gekoppeld aan de afleveringen van Tegenlicht. Tegenlicht is toekomstjournalistiek: een reeks informatieve programma’s waarin nieuwe ideeën en trends binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij en wetenschap worden onderzocht. De woensdag na de uitzending praten we, aan de hand van fragmenten, samen met de makers en andere relevante gasten binnen het thema na over de documentaire.

Zie meer:

 

 

 

Laten we radicalisering en polarisering tegengaan door een vuist te maken vanuit het ‘radicale midden’, bepleit journalist en documentairemaker Fidan Ekiz.

De integratie als leugen en acceptatie als norm

We houden liever onze roze bril van zogenaamde tolerantie op en weigeren kritisch in de spiegel te kijken, betoogt Cemil Yilmaz.

Auteur: Neo de Bono

Neo werkt aan inclusieve en coöperatieve stad en samenleving. En woont, werkt en kerkt als een moderne monnik in het Haagse Moerwijk

Eén gedachte over “Tegenlicht Meetup Den Haag Erdogans aanhang. Woensdag 23 november”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.